Bezlepkový citrónový koláč

2014-11-18
Bezlepkový citrónový koláč
  • Počet porcií: 10
  • Čas prípravy: 30m
  • Čas varenia: 40m
  • Hotové za: 1:10 h

Suroviny

  • Cesto:
  • 200ml Masla
  • 200g Trstinového cukru
  • 4 Vajcia
  • 175g Mletých mandlí
  • 250g Zemiakovej kaše
  • Kôra z 3 citrónov
  • 2 Lyžice bezlepkového prášku na pečenie
  • Navlhčenie koláča:
  • 4 Lyžice cukru
  • Šťava z 1 citrónu

Postup prípravy

Krok 1

Rozohrejeme si rúru na 180°C. Vymastíme si maslom formu ktorá ma asi 20 cm priemer. Vyšľaháme si cukor spoločne s maslom do jemná. Postupne pridáme vajcia a stále šľaháme hmotu. Primiešame mandle, studenú zemiakovú kašu, citrónovú kôru a prášok do pečiva.

Krok 2

Vyšľahanú hmotu vložíme do vopred pripravenej formy a dáme piecť. Pečieme asi 40 až 45 minút, ak pichneme špáradlo do cesta nemôže sa nám prilepiť na špáradlo. Koláč vyklopíme aspoň po 10 minútach chladenia.

Krok 3

Vymiešame si cukor a šťavu s citróna a pokvapkáme po celom povrchu torty. Pred podávaním necháme poriadne vychladnúť koláč.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

3 941

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close