Battenbergový koláč

2014-10-14
Battenbergový koláč
  • Počet porcií: 10
  • Čas prípravy: 40m
  • Čas varenia: 25m
  • Hotové za: 1:10 h

Suroviny

  • 175 g Zmäknutého masla (plus nejaké navyše na potretie)
  • 175 g Hnedého práškového cukru
  • 3 Vajcia
  • 175 g Polohrubej múky
  • 1/2 Čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • Červené farbivo
  • 6 Čajových lyžičiek marhuľového džému
  • 500 g Marcipánu
  • 2-3 Čajové lyžičky práškového cukru na vaľkanie

Postup prípravy

Krok 1

Rúru predhrejeme 190°C a potrieme plech.

Krok 2

Vezmeme 30x20cm pás papiera na pečenie a urobíme 8cm záhyb v strede. Toto vytvorí rozdiel v koláči takže dve rozdielne nafarbené cestá môžu byť upečené súčasne.

Krok 3

Na plech dáme papier ktorým predelíme plochu na dve polovice tak, že zahnutú hranu papiera v strede povytiahneme.

Krok 4

Zmiešame spolu maslo, cukor, vajíčka, múku a vanilku.

Krok 5

Cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej polovice pridáme červené farbivo.

Krok 6

Lyžicou dáme cestá do pripravených priehradok z papiera v plechu.

Krok 7

Pečieme v rúre okolo 25 minút a necháme chladnúť 5 minút. Potom vyberieme z plechu a necháme celkom vychladnúť. Boky orežeme aby boli všetky plochy rovné.

Krok 8

Každé cesto prekrojíme na 3 pásy. Z každého cesta 2 uložíme šachovnicovo na seba a spojíme ich zohriatým džemom. Džemom potrieme aj vrch a boky koláča.

Krok 9

Dosku posypeme práškovým cukrom a marcipán rozvaľkáme na 40x20cm.

Krok 10

Koláč položíme na marcipán a obalíme ho.

Krok 11

Zo zvyšných dvoch pásikov cesta môžeme urobiť koláč polovičnej veľkosti.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

5 5 3
Ohodnoť tento recept

3 ľudí hodnotilo tento recept

3 014

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close