Babičkine tvarohové koláče

2015-03-21
Babičkine tvarohové koláče
  • Počet porcií: 48
  • Čas prípravy: 60m
  • Čas varenia: 60m
  • Hotové za: 2:00 h

Suroviny

  • 1000 g polohrubá múka
  • 80 g čerstvé droždie
  • 2 dl olej
  • 6 PL kryštálový cukor
  • 1 vajce
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 0,5 l mlieko
  • 750 g mäkký tvaroh
  • 8-10 PL práškový cukor ( podľa chuti)
  • 2 vanilky
  • trochu citrón.kôry a šťavy
  • 1 vajíčko na potretie koláčov
  • hrozienka, škorica, lekvár

Postup prípravy

Krok 1

Do 2 dl vlažného mlieka dáme 3 PL cukru, droždie a necháme nakysnúť. Ostatné prísady dáme do misy, pridáme kvások, zvyšné mlieko a vymiesime cesto. Necháme ho vykysnúť. Potom si z cesta urobíme 48 malých bochníčkov, ktoré chvíľku necháme podkysnúť.

Krok 2

Plech trochu potrieme olejom. Bochníčky jemne rozvaľkáme, kraje potrieme žĺtkom , ktorý rozšľaháme s trochou mlieka a dávame tvaroh. Koláče môžeme posypať trochou škorice a ozdobiť hrozienkami, alebo do stredu dáme kúsok ľubovoľného hustého lekváru. Po vychladnutí pocukrujeme. Na jednom plechu pečiem 12 kusov, takže dávka je na 4 plechy.

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

4 5 2
Ohodnoť tento recept

2 ľudí hodnotilo tento recept

2 665

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close