Babičkine tvarohové koláče
2015-03-21
- Počet porcií: 48
- Čas prípravy: 60m
- Čas varenia: 60m
- Hotové za: 2:00 h
Suroviny
- 1000 g polohrubá múka
- 80 g čerstvé droždie
- 2 dl olej
- 6 PL kryštálový cukor
- 1 vajce
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- 0,5 l mlieko
- 750 g mäkký tvaroh
- 8-10 PL práškový cukor ( podľa chuti)
- 2 vanilky
- trochu citrón.kôry a šťavy
- 1 vajíčko na potretie koláčov
- hrozienka, škorica, lekvár
Postup prípravy
Krok 1
Do 2 dl vlažného mlieka dáme 3 PL cukru, droždie a necháme nakysnúť. Ostatné prísady dáme do misy, pridáme kvások, zvyšné mlieko a vymiesime cesto. Necháme ho vykysnúť. Potom si z cesta urobíme 48 malých bochníčkov, ktoré chvíľku necháme podkysnúť.
Krok 2
Plech trochu potrieme olejom. Bochníčky jemne rozvaľkáme, kraje potrieme žĺtkom , ktorý rozšľaháme s trochou mlieka a dávame tvaroh. Koláče môžeme posypať trochou škorice a ozdobiť hrozienkami, alebo do stredu dáme kúsok ľubovoľného hustého lekváru. Po vychladnutí pocukrujeme. Na jednom plechu pečiem 12 kusov, takže dávka je na 4 plechy.