Všetky Články
Martin “Pyco” Rausch: Jedlo bolo vždy umením
Známy moderátor a autor dvoch úspešných kuchárskych kníh v rozhovore o ňom, jeho novej knihe a aj o tom, či môžeme očakávať ďalšiu. Nedá nám to hneď na úvod sa nespýtať – prečo Pyco? Pretože začiatkom 90-tych rokov, keď som začal pracovať v prvom súkromnom rádiu, tam už jeden Martin bol.... viac
Čítať viacPravidlá používania súborov Cookies
Cookies sú textové súbory obsahujúce malé množstvo informácií, ktoré sa pri návšteve webovej stránky stiahnu do Vašeho počítača, alebo iného zariadenia s prístupom na internet. Následne, pri každej ďalšej návšteve našej stránky, sa súbory cookies zasielajú späť na pôvodnú webovú stránku, alebo na inú stránku, ktorá cookies rozpozná. Tieto súbory... viac
Čítať viacJe naozaj káva taká nezdravá ako sa hovorí?
O objavení kávy koluje legenda. V nej sa hovorí, že káva bola objavená v ôsmom storočí pastierom kôz. Postrehol, že jeho kozy boli nepokojné a nespali po tom, čo poprežúvali bobule a listy jedného kríka. Zvedavý pastier ich ochutnal a zistil, že sa po nich cíti sviežejší. Stimulujúci účinok kávy vyhovoval učencom,... viac
Čítať viacNie je zemiak ako zemiak
Zemiaky patria odjakživa k základným potravinám v našej kuchyni. Pužívame ich do polievok, ako prílohu, do šalátov, či ako súčasť zemiakového cesta. Môžme ich pripravovat na rôzne spôsoby, dajú sa variť, piecť, dusiť i zapekať. Mimochodom, vedeli ste, že nie je tak celkom jedno, aký druh zemiakov si na ich konkrétnu úpravu... viac
Čítať viacCibuľa ako malý zázrak
Cibuľa je nevyhnutnou surovinou v kuchyni, ľudia ju zaradili do svojho jedálnička už pred 5000 rokmi. Ťažko si bez nej predstaviť výborné jedlo. Najčastejšie ju používame do polievok, do šalátov, či pod mäso. Cibuľa v surovom stave síce vháňa ľuďom slzy do očí a dych po nej nie je zrovna príjemný, ale... viac
Čítať viac