6 tipov ako správne grilovať na záhrade

Od: | 1 Comment | Dňa: 11. október 2014 | Kategória: Články

6 tipov ako správne grilovať na záhrade
  • Plyn vs. Uhlie?

    Hoci žiadne štúdie nedokazujú, ktorá metóda je zdravšia, plyn dokáže horieť čistejšie. Grily na drevené uhlie emitujú viac oxidu uhoľnatého, pevné častice a sadze do atmosféry, čo prispieva k zvýšenému znečisteniu. Z hľadiska chuti mnoho ľudí preferuje viac zadymenú, bohatšiu chuť vareného jedla na grile drevenom uhlí.

  • Utrite ho!

    Je jednoduchšie odstrániť nečistoty ak je gril horúci, takže po predhriatí použite dlhú kefu a grilovací rošt očisti od obhorených zvyškov z predchádzajúcich jedál.

  • Naolejujte ho!

    Dokonca aj na čistom rošte sa môžu chudé potraviny prilepiť, ak sú umiestnené priamo na stojane. Naolejovaním grilovacieho roštu rastlinným olejom znížite jeho lepenie. Naolejovanú papierovú utierku držte kliešťami a utrite ňou grilovací rošt. NEPOUŽÍVAJTE VARNÝ SPREJ NA HORÚCI GRIL!

  • Je to hotové?

    Najlepší spôsob, ako zistiť, či sa potraviny varia, je skontrolovať vnútornú teplotu s okamžitým čítaním teplomeru.

  • Použite grilovací košík!

    Použite grilovací košík u potravín, ktoré by mohli cez grilovaný rošt prepadnúť alebo je náročné ich obrátiť jeden po druhom (zelenina, ryby, tofu, ovocie, atď).

  • Skúste to rukou!

    Ak chcete merať teplotu grilu bez teplomera umiestnite otvorenú dlaň asi 5 centimetrov nad grilovací rošt. Ak je oheň vysoký, tak ruku presuniete do 2 sekúnd, stredne vysoký ak budete musieť s rukou pohnúť do 5 sekúnd a nízky ak presuniete ruku do 10 sekúnd.


>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close