5 tipov na silvestrovské tradície

Od: | 0 Comments | Dňa: 29. december 2014 | Kategória: Články

5 tipov na silvestrovské tradície

Každý rok na Silvestra by nemali chýbať na vašom stole nižšie uvedené potraviny, ktoré by mali privolať šťastie na ďalších 365 dní. Kým pri niektorých tradíciách nesmú na stole chýbať rezance, tak pri iných tradíciách je to napríklad granátové jablko. Či už ste poverčivý alebo nie, pozrite si náš zoznam bežných slávnostných jedál. Ak by vám nešťastie aj náhodou neskrížilo cestu, slávnostne začnete nový rok s plným bruchom.

Dlhé rezance

V Číne, Japonsku a ďalších ázijských krajinách je zvykom jesť dlhé rezance, čo má znamenať dlhovekosť na nový rok. Vzhľadom k tomu, že sa rezance v priebehu varenia „nepolámu“ alebo sa „neskrátia“, typická príprava „Rezancov dlhovekosti“ je vyprážanie.

Dlhé rezance

Bravčové mäso

V niektorých krajinách vrátane Kuby, Španielska, Portugalska, Maďarska a Rakúska, symbolizuje ošípané pokrok. Niektorí hovoria, že je to preto, že sa tieto zvieratá nikdy nepohybujú dozadu, zatiaľ čo iní sa domnievajú, že je to všetko v ich stravovacích návykoch.

Bravčové mäso

Granátové jablká

Granátové jablká predstavujú veľa šťastia v Turecku z mnohých dôvodov:

  • Červená farba – predstavuje ľudské srdce (znamená život a plodnosť)
  • Liečivé vlastnosti – predstavujú zdravie
  • Bohaté, guľaté semená – predstavujú hojnosť

Granátové jablká

Kukuričný chlieb

Kukuričný chlieb je obľúbený po celý rok, no je obzvlášť uctievaný na juhu Spojených Štátov ako novoročný liek. Prečo? Jeho farba sa podobá farbe zlata. Ak si chcete zabezpečiť ďalšie šťastie, niektorí ľudia pridávajú ďalšie jadrá kukurice, ktoré symbolizujú zlaté nugety.

Kukuričný chlieb

Listová zelenina

Od pobrežia juhu Ameriky do Európy, ľudia jedia listovú zeleninu, pretože jej vzhľad a farby sa podobajú na papierovú hotovosť. Veria, že čím viac budú listovej zeleniny jesť, tým viac budú prosperovať (a budú tiež zdravší).

Listová zelenina


>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close